Behandling av hest

Nebys Heste- og Hundeterapi

Behandling for dyr og eier

 

Behandling av hest

Siden januar 2011 har jeg jobbet som hestemassør, og laserterapeut på hest. Jeg har også bygget på med flere kurs innen behandling, og i 2016 ble jeg ferdigutdannet innen mobilisering og justering av ledd på hest. Fysikalsk behandling av hest har vært den store lidenskapen, og jeg brenner for å kunne hjelpe individer til å ha en bedre hverdag. Eller for å kunne utvikle seg og bedre prestasjoner.

 

Til mine hestepasienter reiser jeg gjerne ut til stallen, og jeg har månedlige turer både i østerdalen, og nedover mot oslo og hedmarken. Ta gjerne kontakt om du ønsker en undersøkelse og behandling av din hest.

 

Akkurat som med hund kan være mange grunner til å komme til behandling. Hvis eier selv ser det er noe som ikke fungerer i bevegelsesapparatet. Om hesten viker stiv og støl under eller etter trening. For hester i konkurranse vil behandling kunne hjelpe kroppen å komme seg fortere igjen etter hard trening. Behandling og undersøkelsen kan også hjelpe med å avdekke om utstyr passer eller ikke, da utstyrsproblematikk er et kjent problem hos hest. Etter skader eller operasjoner vil massasje og laserterapi kunne virke veldig positivt. Behandlingen vil både kunne gi en kortere rehabiliteringstid, samt økte sjansen for et vellykket resultat. Behandling vil også kunne hjelpe med forebygging av skader og problemer. For hester som allerede har en tidligere skade eller kroniske plager, så kan behandlingen virke både smertelindrene, og det kan hjelpe det friske vevet i kroppen så det ikke oppstår sekundære plager. I tillegg kan behandling være nyttig for stressede og nervøse individer. Kroppen slipper fri antistresshormoner under behandling. Det er en fin måte å sosialesere ett ungt dyr, så det blir vant med berøring i forkant av feks veterinærundersøkelser. Ved førstegangsundersøkelsen går jeg alltid igjennom hele hesten, og kan i de fleste tilfeller behandle problemer i bevegelsesapparatet.

 

 

 

Kontakt informasjon

Ta kontakt for spørsmål eller timebestilling. Jeg reiser ut til hester, og tar i mot hunder til behandling. Ved mange hunder på en plass kan jeg også reise ut for å behandle hund.

 • Tlf: 97 18 22 19
 • Mail: line@hesteoghundeterapi.no
 • Besøks adresse:

Ulvsjøvegen 42

2420 Trysil

Kurser jeg har tatt

Her er en liste med kurser jeg har tatt i forbindelse med utdanningen og dyrehold.

 • Hestemassør ved NHT, 2009-2011
 • Hundemassør ved NHT, 2012-2013
 • Laserterapeut hest og hund, ved

NHT 2011

 • Mobilisering og justering av ledd, NHT 2016
 • Aromaterapi hest og hund, NHT 2010
 • Bruk av urter, NHT 2010
 • Deltatt på disseksjon av Hest og Hund, med veterinær fra Ungarn, 2011
 • Kurs i lederskap og kommunikasjon, Ina M Schjerpen, 2009

Copyright © All Rights Reserved